Vásárlói tájékoztató

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a weboldalra feltöltött termékek nem a teljes kínálatot alkotják! További termékekről telefonon(06-70-946-10-05) tudnak tájékoztatást kérni, vagy személyesen a bemutató termünkben(1132 Budapest, Visegrádi utca 15.).

Hasznos tudnivalók rendelés előtt:

 • A burkolatok rendelési ideje 3-4 munkanap, abban az esetben, ha azok az országos készleten találhatóak. Amennyiben a gyártótól hozzuk őket (pl. Spanyolország, Olaszország), a rendelési idő minimum 3-4 hét. A rendelési időről minden esetben tájékoztatjuk a vevőt a rendelés feldolgozásakor.
 • A rendelési idő rajtunk kívül álló okok miatt változhat, amiért üzletünk nem tud felelősséget vállalni.

A rendelési időt érintő változásokról a vevőt minden esetben tájékoztatjuk.

 • Rendelést kizárólag írásban fogadunk el. Ha a kiválasztott terméket nem találják a webshopon, e-mailben küldjék el rendelésüket. A munkatársak e-mail címeit megtalálják az oldal Kapcsolat fülére kattintva.
 • A rendelt burkolat mennyiségének meghatározásakor + 10-15 % vágási hulladékkal kell számolni. A számításkor az esetleges lábazatnak szánt burkolat mennyiségéről se feledkezzenek meg!
 • A termékek gyártási szériáinál előfordulhatnak színárnyalat, méretbeli eltérések. Az egyes gyártások során keletkezett termékek megismételhetetlenek.
 • Utórendelés esetén előfordulhat színtónus és méret kaliber különbség. A boltnak nem áll módjában burkolatot visszavenni a vásárlás és elszállítás után, mivel a vevő a ezen lehetséges eltérések tudatában vásárolta meg a terméket.
 • Minden esetben olvassák el a termék alatti leírást, ahol tájékozódhatnak a burkolat méretéről, csomagolásáról, rendelési idejéről.
 • Online rendelés esetén a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hány m2 burkolatot szeretnének rendelni!

A vásárlás menete online rendelés esetén:

A rendelések beérkezése után minden vevőt felhívunk, hogy személyesen egyeztessük a rendelt burkolat pontos mennyiségét és rendelési idejét. A megrendeléskor kapott visszaigazoló e-mail csupán egy automatikus üzenet, kérjük, ne hivatkozzanak arra!

Előleg befizetése szükséges minden olyan termék esetében, amely rendelésre (külföldi vagy belföldi) érkezik. Az előleg befizetését banki átutalással van lehetőségük rendezni. Amennyiben a külső feltételek megváltoznának (pl. határzár vagy áruforgalom leállítása miatt a termék beérkezése bizonytalanná válik) az előleget visszafizetjük. Ezzel ellentétben, ha üzletünk teljesíti a jelzett rendelési időt, de a vásárló el akar állni a rendeléstől, úgy a befizetett előleget nem áll módunkban visszafizetni.       Az egyeztetés után a vevő számára díj-értesítőt küldünk, amely tartalmazza üzletünk számlaadatait és a megrendelt termékeket tételenként.

Elszállítás, házhozszállítás:

A megrendelt burkolatok a raktárunkba (1132 Budapest, Visegrádi u. 12.) érkeznek meg. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a beérkezett burkolatokat csupán 2 hétig áll módunkban díjmentesen raktározni. Áruátvétel kizárólag számla bemutatásával történik.

Abban az esetben, ha a vevő a terméket házhozszállítással kéri, a számla teljes összegét még a szállítás időpontja előtt 48 órával rendezni kell, mivel a szállítmányozó cég kizárólag a szállítás díjáról tud számlát kiállítani.

Házhozszállítás módjai:

 • Budapest területén belül, kapuig történő szállítás: 15.000 Ft. Kapuig történő szállításnak értendő, amikor a jármű a címhez legközelebb meg tud állni és a szállító még biztonsággal le tudja pakolni a jármű mellé az anyagot. Fel- és behordás igénylése plusz díjtétel, melyet a vevővel történő egyeztetés után határozunk meg. Az ár függ a burkolat mennyiségétől és súlyától, a kiszállítási címen lévő épülettől, telektől.
 • A Budapest területén kívüli szállítás díjösszegének meghatározása egyedi kalkuláció során történik.
 • Csempéket nem áll módunkban GLS futárral vagy postával küldeni, a burkolatok sérülékenysége miatt.

Megrendelés módosítása:

Internetes vásárlás esetében a Fogyasztóvédelmi Törvény lehetővé teszi a vásárlástól való elállást. A webshopon vásárolt termék megérkezésétől számított 14 napon belül a vevőnek joga van visszaküldeni a terméket az eladóhoz.

Feltételek az elállási jog gyakorlatával kapcsolatban:

 • Az elállási jog alól kivételt képeznek azok a termékek, amelyeket a Burkolatbolt.com külföldről, a gyárból szerez be a vevő rendelésére.
 • A terméket eredeti csomagolásában, szakszerűen szállítva kell visszajuttatni az eladóhoz. Ezen szállítás költsége a vevőt terheli.
 • Sérült termék visszavételére nincs lehetőség. A visszaküldött termékeket és azok sértetlenségét átvételkor ellenőrizzük.
 • A visszaküldött termék vételárát az eladó 30 napon belül visszautalja a vevő részére.

 

Reklamációs ügyintézés:

Kérjük, hogy esetleges panaszukat írásban juttassák el nekünk. A munkatársak email címeit megtalálják az oldal Kapcsolat fülére kattintva.

Reklamációt (fagyállóság kivételével) kizárólag burkolás előtt tudunk elfogadni.

A vevő panasza a hatályos MSZ EN 10545 (www.mszt.hu) szabályai alapján kerül elemzésre. Ez a szabvány a reklamáció elbírálásának kiindulási alapja.

A reklamáció elbírálásának megkezdéséhez a következőkre van szükségünk:

 • vásárlást igazoló számla
 • a reklamált termék hibájának pontos leírása, lehetőleg fényképekkel alátámasztva
 • vásárlás időpontja
 • rendelt termék neve és mennyisége
 • rendelt termék tónusa és kalibrációja

Ezen információk egy része megtalálható a számlán vagy a burkolatok dobozain. A dobozon látható kódok, számsorok tartalmazzák a tónust és a kalibert.

Töréssel kapcsolatos reklamáció: raktárunk dolgozóin kívül a vevőknek is nagy gondossággal kell eljárniuk a termékek átvételekor és mozgatásakor. Az áru átvételénél előfordulhat repedés, illetve törés a lapokon, azonban az MSZ. 10545 sz. szabvány szerint a megrendelt áru 0,5 %-nál ez megengedett.

Az árut az átvétel időpontjában szemrevételezni kell, így azonnal lehetősége nyílik jelezni felénk, ha törött a burkolat. Amennyiben ez nem történt meg az átvétel helyszínén, később nem tudunk elfogadni reklamációt törésre vonatkozóan.

Mennyiségi reklamáció: panasz esetén üzletünk lehetőség szerint minél hamarabb korrigálja a hibát.

Minőségre vonatkozó reklamáció: a burkolat elszállítása után is van lehetősége panaszt tenni. Amennyiben a vevő a dobozok felbontásakor olyan hibákat talál, amik nem férnek bele az MSZ. szabványokba, úgy ezen hibákról tájékoztatjuk a gyári képviselőket és garanciális ügyintézőket. Ha azonban a vevő felburkolja a terméket annak hibái ellenére is, azután semmilyen reklamációt nem fogadnak el a gyárak.

Tájékoztatás a II. osztályú termékekről:

A holnapon és az üzletben elenyésző mennyiségben ugyan, de vannak II. osztályú burkolatok, ezek minősége minden esetben fel van tüntetve.

A burkolólapok gyártása során (a gyártótól függetlenül) az I. osztályú mellett keletkezik úgynevezett II. osztályú, illetve MS minőségű termék is. Mivel a gyárak az I. osztályú burkolatok gyártására törekednek, ezért próbálják a keletkező osztályos termékek mennyiségét a lehető legminimálisabb mennyiségre szorítani. Ebből következik, hogy az osztályos burkolat nem rendelhető, hanem a gyárban keletkezik.

II. osztályú burkolatok jellemzői:

 • Méret és deformációs eltérések: a lapok megfelelnek az EN 14411 szabványfeltételeinek, de dobozon belül előfordulhatnak egymás mellett a szabvány által engedélyezett minimum és maximum értékű lapok is. Pl. oldalél eltérés, átló irányú íveltség, derékszög esetén is +- 0,5 %-os eltérés fordulhat elő.
 • Felületi hibák: lapgörbeség, mázhiány, mázzal fedett csorbulás, színárnyalat eltérés, mintahiba, mintacsík, mázpont, mázbúb, mázcsík, karcolt, lyukas, tűszúrásos felület. A lapok egyéb tulajdonságai (vízfelvétel, hajlítószilárdság, mázrepedésállóság, hőlökésállóság, kopásállóság) megfelelnek az EN 14411 szabvány előírásainak.

Az MS minőségű, illetve a II. osztályú kedvezményes áron kerülnek forgalomba.

A fentiekben ismertetett hiányosságok miatt reklamációt nem fogadunk el ezen termékekre.